Sådan coacher du dig selv til at spise færre søde sager!

Er du ‘en af dem’, der (som jeg) har en intention om, at nu skal du spise mindre slik og kager og i stedet være sund, komme i god form? Måske du drømmer om at komme ned i de smarte, men lidt for stramme jeans. Eller den nye smarte bikini (eller de lotte badeshorts)?

Der findes mange små tricks til at undgå slik, kager og andre søde sager. Ting, som vi udmærket godt ved, ikke er godt for helbredet eller vægten.

Måske har du allerede brugt et par af disse tricks!?

Hvis du har børn, så har du nok allerede ‘nudget’ dem med det første trick.

Det første trick: Out of sight out of mind!

Placér slikket i et af de øverste skabe i køkkenet eller et helt andet sted i hjemmet. Så du (og andre) hverken kan se eller nå det, så du ikke hele tiden bliver fristet.

Jo længere væk fristelsen står og jo mere besværligt og energikrævende det er, at komme til det usunde stads, jo mindre spiser vi.

Det er princippet ‘out of sight out of mind’.

Hvis slikket står synligt – og måske ligefrem inden for rækkevidde, så har vi en større tendens til at spise mere af det. Med mindre du hører til de få, der hverken kan lide slik eller kager – så er det jo heldigvis ikke et problem for dig.

Det andet trick: lad vær med at købe det!

Et andet godt trick er helt at lade være med at købe slik og kager – eller ingredienserne til at bage. Hvis der ikke er fristelser i hjemmet, så kræver det nemlig en del mere af dig. Hvis du fx først skal ud ad døren og ned til bageren, i kiosken eller dagligvarebutikken – for at indfri trangen til de søde sager.

Det kan være, du føler, der sidder en lille drilsk djævel på din ene skulder., der forsøger at overbevise dig om, at du har brug for det eller fortjener det. Så har du måske brug for en lille engel på den anden skulder, der kan modstå fristelsen og i stedet komme med gode råd og anbefalinger.

Det tredje trick: find på sunde alternativer

Når jeg får trang til at spise noget sødt (og det sker gerne flere gange om dagen) – så forsøger jeg altid at have sundere alternativer til det usunde.

Jeg har fx haft glæde af en kostvejleder, der hedder Anne Seidelin – måske du allerede kender hende? Hun har en masse gode råd og opskrifter på sukkerfattige og ret lækre snacks. Min favorit er hendes ”Rescue 911-chokokugler”, som du kan finde her: http://anneseidelin.dk/chokokugler-vaek-med-cravings/

Måske har du selv en masse gode ideer til sunde alternativer til det usunde i hverdagen. Det er jo et spørgsmål om smag og behag, da nogle elsker gulerods- og agurkestænger, mens andre foretrækker et stykke frugt eller lidt mandler. Nogle gange skal der måske også være plads til kage eller ‘fredagslik’.

Opsummering – de gode trick til at: spise færre søde sager:

  1. Placer slik og kager så langt væk som muligt og gerne et sted, hvor du ikke så ofte bliver fristet. ‘Out of sight out of mind’, det virker faktisk.
  2. Lad vær med at købe slik og kager (eller ingredienser til at bage dem). Den første fristelse og det første step til at ‘falde i’ er netop, når du sidst på dagen er ved at gå lidt ’sukkerkold’ og samtidig lige skal handle ind, tanke på tankstationen. Eller måske du passerer det indbydende bagervindue og duften af friskbagt brød og kager frister.
  3. Sørg for at have sunde/sundere alternativer til slik og kager, som du kan spise i løbet af dagen. Særligt sidst på dagen, kan det være en god idé fx at spise en banan eller andet. Alternativer, der kan tage den værste sult og trangen til søde sager.

Hvis du stadig oplever, at det ikke lykkedes for dig. Så kan du have brug for én, der støtter dig og hjælper dig med at finde ud af, hvad der skal til, for at du kan lykkes med dine mål.

Skal jeg hjælpe dig med at nå dit mål?

Giv mig et kald, send en sms eller kontakt mig via kontaktformularen – eller via Facebook eller LinkedIn. Så tager vi en snak om dine muligheder.

Comments (0)

© Copyright 2020 - Holmskov Coaching & Psykoterapi