Sådan coacher du dig selv til mere motion

Du kender det nok godt…

Dine opgaver eller det sidste møde har taget lidt længere tid end forventet. Du skulle faktisk være gået – og tidsplanen for resten af dagen er allerede skredet en smule. Du pakker hastigt sammen og skynder dig ud ad døren, mens du lige når at råbe farvel til kollegerne.

Med mindre, du har tidligt fri, så er trafikken for de fleste lidt af en joker. Vi ved aldrig helt, hvor længe det tager at komme igennem mylderet af biler, cykler og lyskryds… Men, du er da heldigvis på vej.

Måske skal du også lige handle på vejen hjem? Eller hente børn?

Svært at holde motivationen

Når du så endelig træder ind ad døren til dit hjem – og der måske er tid til at løbe en tur. Så er du højst sandsynligt så træt, at du ikke orker at finde træningstøjet frem. Du har måske mest af alt bare lyst til at kaste dig på sofaen. Eller nyde den behagelige lænestolen i selskab med en god bog eller et stykke kage. Eller bare lukke øjnene et øjeblik. Inden du skal i gang med aftensmaden.

Måske tænker du “hvis jeg nu laver aftensmad med det samme, så kan vi spise lidt tidligere – og så løber jeg en tur efter maden!”

De ‘dårlige’ undskyldninger

Men, når først du har kokkereret i køkkenet, indtaget aftensmaden og ryddet af bordet. Så skriger sofaen nærmest på dig. Eller børnene, der gerne vil have læst godnathistorie eller have hjælp med lektierne… og…

Ja, så vælter de ‘dårlige’ undskyldninger frem. Om det krævende job, der har taget alt din energi. Den manglende oprydning i køkkenet. Eller den dårlige samvittighed over græsset, der snart er så højt, at du kan slå det med en le… Eller hvad der nu fylder i dit liv af opgaver og ‘pligter’.

Måske er det nu, du bilder dig selv ind, at motionsplanerne nok godt kan vente (endnu) en dag. Og at du til gengæld giver den ekstra gas resten af ugen. Eller måske i næste uge…

Men, så er du allerede faldet i fælden – igen!

Hvordan skaber du motivation?

Det er ikke altid let at holde motivationen og leve op til de gode intentioner. Særlig ikke, når du er træt og der er alt for mange andre ting, der kræver din tid og opmærksomhed.

Der er jo heller aldrig nogen, der har sagt det skulle være let, minder jeg ofte mig selv om!

Men, der ER faktisk noget, du kan gøre, for at coache dig selv til mere motion.

Det 1. trick: Læg træningstøjet frem

Det 1. trick til mere motion er at lægge træningstøjet frem, så det ligger klart, når du kommer hjem.

Det 2. trick: Tag træningstøjet/cyklen med

Det 2. trick er at tage løbetøjet eller cyklen med på arbejdet. Så du kan løbe eller cykle hjem for at få den ønskede motion. Så gør det knap så meget, at du kommer til at svede.

Det 3. trick: Hop i træningstøjet, så du er klar!

Det 3. trick, som jeg selv af og til benytter mig af (når jeg arbejder hjemme). Tag træningstøjet på om morgenen. Så er du klar til at løbe en tur eller tage i fitness centret, når arbejdsdagen slutter.

Det gør det lettere at komme ud ad døren. Eller sætte yoga- eller crossfit-videoen i gang. Når du ikke først skal bruge tid og energi på at finde tøjet og resten af udstyret frem.

Måske er fitness-/løbetøj stadig lidt af en modedille, som du kan overveje at dyrke. Selvom den nok ikke helt går an, hvis du fx er revisor eller advokat. Hvor dresscode nok er lidt for konservativt til den slags outfit. Eller hvem ved, for tingene ændre sig jo hele tiden!?

Det 4. trick: Social forpligtelse!

Sørg for at få dig en træningspartner (eller flere), som du laver faste aftaler med. Det gør det sværere at komme med de ‘dårlige’ undskyldninger og droppe træningen. Hvis der er en anden, der regner med, at du kommer.

Det 5. trick: motivér med et mål!

Det kan være motiverende og forpligtende, hvis du har meldt dig til et løb eller en konkurrence. Noget, der kræver, at du skal træne, for at gennemfører det. Det gjorde min mand og jeg, da vi besluttede os for, at vi ville løbe Berlin halvmarathon. Det er måske i dag ikke noget særligt, da mange efterhånden har løbet halvmarathon, marathon, triathlon eller det, der er ‘vildere’. Men det er heller ikke min pointe.

Pointen er, at hvis du melder dig til noget. Særligt hvis det er sammen med en anden. Så forpligter du dig til at komme ud og træne og til at gennemfører målet. Et lille ‘men’ her er, at din målsætning skal være realistisk. Din målsætning skal altså ikke være så urealistisk høj, at du skal kæmpe dig igennem hver træning. Det kan nemlig resultere i, at du mister motivationen.

Der er naturligvis mange andre muligheder. Det, der er vigtigt, er, at du har fokus på, hvordan du kan få det til at passe ind i din hverdag. Hvordan du kan gøre det lettere og mindre ‘energi-krævende’ for dig. Så du kan skabe en positiv forpligtelse, der gør det lettere, at komme ud at motionere.

Opsummering – de gode tricks til at motionere mere:

  1. Læg træningstøjet frem, så det ligger klart, når du kommer hjem
  2. Tag løbetøjet eller cyklen med på arbejdet. Så du kan løbe eller cykle hjem for at få den ønskede motion
  3. Tag træningstøjet på om morgenen. Så er du klar til at løbe en tur, tage i fitness centret eller lign., når arbejdsdagen slutter
  4. Social forpligtelse: Få en træningspartner, som du laver faste aftaler med. Det gør det sværere at komme med ‘dårlige’ undskyldninger og droppe træningen. Hvis der er en anden, der regner med dig.
  5. Motiver dig selv og skab forpligtelse med en realistisk målsætning – og realistiske delmål.

Hvis du stadig oplever, at det ikke lykkedes for dig. At du ikke får den motion du ønsker. Eller når andre mål med din træning.

Hvis du stadig oplever, at det ikke lykkedes for dig. Så kan du have brug for én, der støtter dig og hjælper dig med at finde ud af, hvad der skal til, for at du kan lykkes med dine mål.

Skal jeg hjælpe dig med at nå dit mål?

Giv mig et kald, send en sms eller kontakt mig via kontaktformularen – eller via Facebook eller LinkedIn. Så tager vi en snak om dine muligheder.

Comments (0)

© Copyright 2020 - Holmskov Coaching & Psykoterapi